Αξιοποιήστε τις δυνατότητές σας!

Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από τις μητέρες

Το Rise Club είναι ένας Mη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που παρέχει τη δυνατότητα στις άνεργες μητέρες να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας αλλά και να αναβαθμίσουν και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, διερευνώντας ευέλικτες θέσεις απασχόλησης με στόχο την επανένταξη της κάθε μητέρας στο εργατικό δυναμικό.
Δραστηριοποιείται σε τρεις πυλώνες:
1. Κοινωνικό Δίκτυο
Δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για μητέρες, οι οποίες επιθυμούν την επάνοδο τους στην αγορά εργασίας.
2. Ψυχική υγεία & Ενδυνάμωση
Παροχή ψυχολογικής στήριξης με σκοπό την ενδυνάμωσή τους, την παροχή εργαλείων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιμόρφωση τους.
3. Επιστροφή στην Εργασία
Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο στις γυναίκες μετά την μητρότητα.
Οι μητέρες μεγαλώνουν τις μελλοντικές γενιές. Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από αυτές. Κάθε μητέρα είναι αναγκασμένη να ακροβατεί για κάποια χρόνια ανάμεσα στην καριέρα της και στην ανατροφή των παιδιών της. Οι ουσιαστικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία εχουν καταστήσει το κόστος παραίτησης από την εργασία ιδιαίτερα υψηλό και την αβεβαιότητα της επανένταξης στο εργατικό δυναμικό ιδιαίτερα έντονη, γεγονός που επιδρά καταλυτικά στην αποφάση των γυναικών για την απασχόληση και τον αριθμό των παιδιών που θα αποκτήσουν.
Η υπάρχουσα κατάσταση έχει επιδεινωθεί στις μέρες μας λόγω της πανδημίας Covid-19, καθιστώντας την ανεργία ένα μείζον κοινωνικό–οικονομικό πρόβλημα παγκοσμίως.
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας πλήττει πολύ περισσότερο τις μητέρες οι οποίες συχνά επωμίζονται πέρα από την φροντίδα των παιδιών, την φροντίδα των ηλικιωμένων και οδηγεί σε οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες έχουν ως συνέπεια και την επιδείνωση της ψυχικής υγείας.
Προτεραιότητα μας οι μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή όμαδα και αντιμετωπίζουν σημαντικά πρακτικά προβλήματα και απρόβλεπτες δυσκολίες, όπως π.χ. μοναξιά, ξενύχτια, κούραση, στρες και όπου οι ευθύνες είναι διπλές σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Πως πετυχαίνουμε τον σκοπό μας

Βήματα για να πετύχουμε τον σκοπό μας

Οι αξίες μας

Όλες οι μητέρες υποστηρίζουμε η μία την άλλη για να πετύχουμε!

Στόχος

Στόχος του Rise Club είναι να στηρίξει την εξέλιξη κάθε άνεργης μητέρας ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής της ζωής και την ευημερία της οικογένειας και της κοινωνίας. Το Rise Club φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης και επικοινωνίας γυναικών μετά την μητρότητα στην Ελλάδα. Οι ευρύτεροι στόχοι του Rise Club αποβλέπουν στην καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών, την κοινωνική αποδοχή, την ένταξη ή επανένταξη στον οικονομικό τοπικό ιστό, την αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
Το Rise Club θέλει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλες τις μητέρες.

Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον σκοπό μας!

Καλώς όρισες

Με τη σύνδεση συμφωνείς στους
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Δεν είσαι ακόμη Riser Mum; Εγγραφή
Copy link
Powered by Social Snap