Αξιοποιήστε τις δυνατότητές σας!

Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από τις μητέρες

Το Rise Club είναι ένας Mη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

και ένα δίκτυο για την υποστήριξη των μητέρων στην Ελλάδα που α. τους παρέχει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, β. προάγει την συναισθηματική τους υγεία και γ. τις ενισχύει να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Αποσκοπεί στην ενδυνάμωσή τους και επιδιώκει την οικονομική αυτονομία τους με σκοπό την ευημερία της οικογένειας και κατά συνέπεια της κοινωνίας.

Tο όραμα του RISE CLUB είναι να συμβάλλει ουσιαστικά σε μία πραγματική αλλαγή της ζωής των μητέρων που υποστηρίζουμε βοηθώντας να βελτιωθεί η ζωή κάθε μητέρας και κατά συνέπεια των παιδιών της αφού οι μητέρες είναι αυτές που αναθρέφουν τις μελλοντικές γενιές του κόσμου.

Ευρύτερος στόχος είναι η καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας ώστε καμία γυναίκα να μην χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και καριέρα.

Είμαστε δίπλα σας

Οι μητέρες χτίζουν το μέλλον

Οι μητέρες μεγαλώνουν τις μελλοντικές γενιές. Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από αυτές. Κάθε μητέρα είναι αναγκασμένη να ακροβατεί για κάποια χρόνια ανάμεσα στην καριέρα της και στην ανατροφή των παιδιών της.
Οι ουσιαστικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία έχουν καταστήσει το κόστος παραίτησης από την εργασία ιδιαίτερα υψηλό και την αβεβαιότητα της επανένταξης στο εργατικό δυναμικό ιδιαίτερα έντονη, γεγονός που επιδρά καταλυτικά στην απόφαση των γυναικών για την απασχόληση και τον αριθμό των παιδιών που θα αποκτήσουν.
Οι ουσιαστικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία έχουν καταστήσει το κόστος παραίτησης από την εργασία ιδιαίτερα υψηλό και την αβεβαιότητα της επανένταξης στο εργατικό δυναμικό ιδιαίτερα έντονη, γεγονός που επιδρά καταλυτικά στην απόφαση των γυναικών για την απασχόληση και τον αριθμό των παιδιών που θα αποκτήσουν.

Σήμερα οι μητέρες πλήττονται περισσότερο

Οι πολλαπλές κρίσεις, υγειονομική, οικονομική και κλιματική καθιστούν την ανεργία ένα μείζον κοινωνικό–οικονομικό πρόβλημα παγκοσμίως.

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας πλήττει πολύ περισσότερο τις μητέρες οι οποίες συχνά επωμίζονται πέρα από την φροντίδα των παιδιών, την φροντίδα των ηλικιωμένων γεγονός που συχνά οδηγεί σε οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες έχουν ως συνέπεια και την επιδείνωση της ψυχικής υγείας.

Προτεραιότητα μας

Προτεραιότητά μας είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα και αντιμετωπίζουν σημαντικά πρακτικά προβλήματα και απρόβλεπτες δυσκολίες, όπως π.χ. μοναξιά, ξενύχτια, κούραση, στρες και όπου οι ευθύνες είναι διπλές σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Υποστηρίζουμε η μία την άλλη για να πετύχουμε!

Πως πετυχαίνουμε τον σκοπό μας

Αναλύοντας έρευνες, στατιστικά δεδομένα και μέσα από την προσωπική μας επαφή με τις μητέρες της κοινότητάς μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τα βήματα-ορόσημα για να πετύχουμε τον σκοπό μας συνολικά ως κοινότητα και η κάθε μητέρα προσωπικά.
Δικτύωση, Στήριξη, Εκπαίδευση, Συμμετοχή, Ενδυνάμωση, Ανάπτυξη, αποτελούν τα βήματα της επιτυχίας μας και τους κύριους πυλώνες των δράσεών μας.
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μένοντας πάντα σταθερές στις αξίες που θέσαμε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της κοινότητας του Rise Club: Διαφάνεια, Σεβασμός, Συμμετοχή, Συνεργασία, Εξέλιξη, Ενδυνάμωση, Ισότητα.
Όλες οι μητέρες υποστηρίζουμε η μία την άλλη για να πετύχουμε!
Τα βήματα που ακολουθούμε για να πετύχουμε τον σκοπό μας

Το Rise Club θέλει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλες τις μητέρες.

Στόχος

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εξέλιξη κάθε άνεργης μητέρας ώστε να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινής της ζωής και την ευημερία της οικογένειας της.
Το Rise Club φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης και επικοινωνίας γυναικών μετά την μητρότητα στην Ελλάδα.
Οι ευρύτεροι στόχοι του Rise Club αποβλέπουν στην καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών, την κοινωνική αποδοχή, την ένταξη ή επανένταξη στον οικονομικό τοπικό ιστό, την αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον σκοπό μας!

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όλες οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να πάνε μπροστά!

Βοήθησε μας να πετύχουμε τον σκοπό μας και να διασφαλίσουμε ότι η κατάλληλη βοήθεια είναι διαθέσιμη σε κάθε μητέρα που την χρειάζεται!

Καλώς όρισες

Με τη σύνδεση συμφωνείς στους
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Δεν είσαι ακόμη Riser Mum; Εγγραφή