Η επιστροφή των μητέρων στην αγορά εργασίας: Η σημασία της διαδικτυακής εκπαίδευσης

Επιστροφη των μητέρων στην αγορά εργασίας

Μοιράσου το

H επιστροφή των μητέρων στην αγορά εργασίας: Η σημασία της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με έρευνα του London Business School, το 70% των γυναικών ανησυχούν όταν θέλουν να κάνουν ένα επαγγελματικό διάλειμμα λόγω γάμου ή τοκετού, καθώς η επιστροφή στην εργασία είναι δύσκολη. H διαχείριση του γάμου και της μητρότητας είναι μεγάλοι παράγοντες που καθορίζουν το ποσοστό επαγγελματικής επιτυχίας των γυναικών. Οι γυναίκες χρειάζονται σταθερά συστήματα υποστήριξης που μπορούν να επιτρέψουν σε όλο και περισσότερες νοικοκυρές και μητέρες να επιστρέψουν στη δουλειά αφού έχουν παντρευτεί ή έχουν ένα παιδί.

«Η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό μέσο για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση για να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο μέλλον των οικογενειών τους και στις κοινότητές τους», δήλωσε η Lila Ibrahim, η διευθύντρια επιχειρήσεων της Coursera και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Επιστροφη των μητέρων στην αγορά εργασίας
Επιστροφη των μητέρων στην αγορά εργασίας

Με το μεγάλο χάσμα μεταξύ των φύλων στους μισθούς ανδρών και γυναικών σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, η επιστροφή νοικοκυρών και μητέρων στην εργασία φαίνεται να αποτελεί άμεσο μέλημα για την εξισορρόπηση του παράγοντα φύλου στο οικονομικό σενάριο. Είναι ευρέως γνωστές οι δυνατότητες προσέγγισης εργαζόμενων μητέρων που δεν θα είχαν τον χρόνο να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να προχωρήσουν στην καριέρα τους χωρίς την ευελιξία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας εκπαιδευσης. 

Εξισορρόπηση σπιτιού και εργασίας για την επιστροφή των μητέρων στην αγορά εργασίας

Είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες να παραμένουν ενημερωμένες σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον. Σύμφωνα με έρευνα του London Business School, το 70 τοις εκατό των γυναικών ανησυχούν όταν θέλουν να κάνουν ένα επαγγελματικό διάλειμμα λόγω γάμου ή τοκετού. Αυτό συμβαίνει επειδή η επιστροφή στο κύκλωμα γίνεται δύσκολη δουλειά χωρίς κανένα οικοσύστημα που τους επιτρέπει να το κάνουν ομαλά και αποτελεσματικά. Οι γυναίκες που έχουν κάνει ένα διάλειμμα φοβούνται ότι θα μείνουν πίσω σε αυτό το δυναμικό εργασιακό δίκτυο και πρέπει να αποκτήσουν εκ νέου δεξιότητες προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στο κύκλωμα εργασίας.

 Η διαδικτυακή εκπαίδευση αναβαθμίζει τις γυναίκες

Οι πάροχοι διαδικτυακής ασύγχρονης εκπαίδευσης διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό το σενάριο, καθώς γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στο πού βρίσκονται οι γυναίκες μετά την απόκτηση παιδιών και στο πού θέλουν να είναι. Λόγω της έλλειψης άλλων εύκολα διαθέσιμων πηγών εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται στο Διαδίκτυο για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου που περνούν στο σπίτι, για να ανανεώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες ή να αποκτήσουν ακόμα και νέες προτού υποβάλουν αίτηση για δουλειά. 

Παρόμοιες διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης προσφέρουν μαθήματα που προσαρμόζονται στον ρυθμό, τη διαθεσιμότητα και τις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά, επιτρέποντάς του να διαχειρίζεται το χρόνο του και να παρακολουθεί τα μαθήματα με δική του ευκολία. Με τον ίδιο τρόπο, το Rise Club παρέχει διαδικτυακά μαθήματα λαμβάνοντας υπόψη διαθέσιμες ώρες και μέρες με βάση το πολυάσχολο πρόγραμμα των μητέρων. 

Για τις μητέρες που σκέφτονται να επιστρέψουν στην εργασία τους, το κλειδί είναι να εντοπίσουν διαδικτυακά μαθήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και δεξιοτήτων στο επόμενο βήμα της καριέρα τους. Για παράδειγμα, για όσες γυναίκες σκέφτονται να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο οργανισμός μας έχει μαθήματα για την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση. Για τις γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, υπάρχουν μαθήματα για την επιστήμη των δεδομένων, τον προγραμματισμό και την ανάλυση επιχειρήσεων σε συνεργασία με την εταιρεία Cisco. Έτσι, το Rise Club, μέσω online δωρεάν μαθημάτων υποστηρίζει τις μητέρες να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. 

Rise Club Newsletter

Ενημερώσου για όλα τα νέα μας

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν

Ημερίδα Back to work
Εκδηλώσεις

Ημερίδα: Back to Work

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία RISE CLUB διοργανώνει ημερίδα με την υποστήριξη του Office of Career Services του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όλες οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να πάνε μπροστά!

Βοήθησε μας να πετύχουμε τον σκοπό μας και να διασφαλίσουμε ότι η κατάλληλη βοήθεια είναι διαθέσιμη σε κάθε μητέρα που την χρειάζεται!

Καλώς όρισες

Με τη σύνδεση συμφωνείς στους
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου

Δεν είσαι ακόμη Riser Mum; Εγγραφή