Η επανεκπαίδευση γυναικών και η σημασία της για το μέλλον της εργασίας

Μοιράσου το

Η επανεκπαίδευση των γυναικών είναι καθοριστική για το μέλλον της εργασίας 

Σήμερα είμαστε παρόντες στις τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει η αυτοματοποίηση και η τεχνολογική ανάπτυξη στον κόσμο της εργασίας. Οι εταιρείες που συνεχώς προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους τις πιο σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες, ειναι πιο πιθανό να επιτύχουν και να συνεχίσουν να προσελκύουν κορυφαία ταλέντα. Πέρα από τα βασικά προτερήματα για τις εταιρείες να προσελκύουν αλλά και να κρατήσουν το προσωπικό τους, το επιτακτικό εγχείρημα της επανεκπαίδευσης μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία ώστε να οδηγήσουμε μια ουσιαστική αλλαγή για την έμφυλη ισότητα. 

Αν οι εταιριες αυξήσουν τις επενδύσεις σε προγράμματα εκπαίδευσης και επικαιροποίησης , θα διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες δεν θα χάσουν την δουλειά τους ενώ θα εκμεταλλευτούν το αναξιοποίητο γυναικείο ταλέντο. Παράλληλα, οι γυναίκες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να λάβουν θέσεις ηγεσίας στον νέο ψηφιακό κόσμο. 

Τομείς STEM: το έλλειμμα

Oι οργανισμοί βρίσκουν ολοένα και δυσκολότερο να βρουν αρκετούς υποψηφίους με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες. Μέχρι το τρέχων έτος, τουλάχιστον 54% των εργαζομένων θα χρειαστούν σημαντική επανεκπαίδευση και επικαιροποίηση των δεξιοτήτων τους. 

Πολλοί οργανισμοί ανά τον κόσμο θα πρεπει να επενδύσουν σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων και ανάλυσης δεδομένων. 

Έρευνες επίσης δείχνουν ότι το ποσοστό θέσεων που κατέχουν γυναίκες είναι σε υψηλότερο ρίσκο ως αποτέλεσμα της ψηφιακής τεχνολογίας συγκριτικά με το ποσοστό από τις θέσεις που έχουν οι άνδρες

Επανεκπαίδευση γυναικών

Αντί να αφήσουμε τις ψηφιακές αλλαγές να απομακρύνουν τις γυναίκες από την αγορά εργασίας, η επανεκπαιδευσή τους αποτελεί έναν δρόμο για θετικές αλλαγές για τις γυναίκες αλλά και κρίσιμη για την διάρκεια ζωής πολλών οργανισμών.  

Ειδικότερα σε ρόλους STEM, η επανεκπαίδευση μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τις γυναίκες. Δεδομένου ότι διοικητικές θέσεις όπου εργάζονται κατά κύριο λόγο γυναίκες τείνουν να εξαφανιστούν, οι νέες δεξιότητες που θα αποκτήσουν θα συντελέσουν ώστε να έχουν ίσο ή και μεγαλύτερο μισθό αλλά  και να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τις ανάγκες των οργανισμών που αλλάζουν. H επανεκπαίδευση προσφέρει επίσης μια κρίσιμη δίοδο για τις γυναίκες που έχουν σταματήσει να εργάζονται στα μέσα της καριέρας τους και επιθυμούν να επιστρέψουν. Ένα στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Επανεκπαίδευση γυναικών

Νίκη για τις γυναίκες, νίκη για τις εταιρείες

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά μιας εταιρείας που θα επιβιώσει και θα ευδοκιμήσει θα είναι η ποικιλομορφία – μια ποιότητα που οδηγεί τόσο στην καινοτομία όσο και στην ανθεκτικότητα. Αν και πρέπει να συμβαδίζουμε με τις μάχες ενάντια στην ανισότητα των φύλων σε κάθε επίπεδο, η ανανέωση και η αναβάθμιση δεξιοτήτων έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν τον αργό ρυθμό προόδου.

Συνοψίζοντας, η επένδυση σε ολοκληρωμένα και στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης στις ψηφιακές τεχνολογίες θα δώσει στις γυναίκες με θέσεις εργασίας που απειλούνται με εξαφάνιση πολύτιμες δεξιότητες και θα προσφέρει στους πρώην εργαζόμενους έναν πρακτικό τρόπο επιστροφής. Με ένα ισορροπημένο εργατικό δυναμικό οπλισμένο με τις πιο σημαντικές δεξιότητες, όλοι οι οργανισμοί μπορούν να βρουν επιτυχία στην ψηφιακή εποχή του σήμερα αλλά και του αύριο.

Κύρια σημεία: 

  • Οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό 
  • Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε επαγγέλματα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).
  • Στοχευμένες επανεκπαιδεύσεις μπορούν να επιταχύνουν την εργασιακή επανένταξη των μητέρων και να πολλαπλασιάσει τα οφέλη στις εταιρείες

Rise Club Newsletter

Ενημερώσου για όλα τα νέα μας

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν

Ημερίδα Back to work
Εκδηλώσεις

Ημερίδα: Back to Work

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία RISE CLUB διοργανώνει ημερίδα με την υποστήριξη του Office of Career Services του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όλες οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να πάνε μπροστά!

Βοήθησε μας να πετύχουμε τον σκοπό μας και να διασφαλίσουμε ότι η κατάλληλη βοήθεια είναι διαθέσιμη σε κάθε μητέρα που την χρειάζεται!

Καλώς όρισες

Με τη σύνδεση συμφωνείς στους
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου

Δεν είσαι ακόμη Riser Mum; Εγγραφή